Islamabad

English

Deutsche

Italiana

Polska

Svensk

ελληνικά

汉语

اردو 

Française

Eesti

Nederlands

Português

Türkçe

Русский

日本語

العربية

Bosanskom

Española

Norsk

Suomi

 

 

 

فارسی

 

Islamabad är huvudstaden stor stad av Pakistan, lokaliserat inne om Potwar Talrik, norr- väster om land. Den er lokaliserat inom det rått Islamabad Kapital Territorium, ändå områden har historisk blitt en del om korsvägen om Punjab, Kashmir och den Sarhad Provins ( den Margarin passera varelse en historisk portgången till Sarhad, och den Potwar talrik historisk en del om den Punjab). Islamabad är lokaliserat på 3340'N° 7310'E°.

Geografi och Klimat

Staden är placerat på eggen om Potwar talrik, söder av den Margarin kullen. modern kapital Islamabad och den forntida Gakhar stor stad av Rawalpindi stannande sida av sida, förevisande den land det förflutna och föreställa. Den areal mikro-- klimat är reglera vid tre besätta- gjord sjöarna (Rawal, Simli och Khanpur). Staden har het sommar med herre regn händelse under Juli och augusti I löpet av vinter, jämn på det få dag när pre- gryning temperatur falla nedan fryser, eftermiddagarna de/vi/du/ni är vanligtvis solig och mild — inne om köld månad, Januari, medel daglig maximum temperatur är 16C° (61F°) Islamabad såg dess första snö skön i över 50 åren i 2003.

Historia

Från oberoende till 1958 Pakistan kapital var Karachi i Sindh inne om långt söder. Oro omkring koncentrationen av investeringen och utveckling i så pass stor stad de/vi/du/ni är sa till har smal avsats till begreppen av byggningen en ny kapital i en olik läge. Under administrationen av Pakistansk President Ayub Khan, en tomt omedelbart nord för Rawalpindi var väljare. Rawalpindi var angav så den temporär kapital Arbeta på den ny kapital startat i löpet av 1960s.

Planeringen och konstruktion var till stor huvudhoppen vid den Grek urban planlägen Constantinos En. Doxiadis. Hans planera löpe rundt runt omkring byggningen om stor stad i avsnitten, var innehållet fyra sub- avsnitten separerat vid grön bältena och park. Där var en stark eftertryck på grönt och öppen mellanslag. När Islamabad var till slut bygget växten var långsam regeringen gjorde icke fullt ut flytta till stor stad från Rawalpindi till den 1980s. Under den hår time den kapital befolkning var liten, på runt omkring 250,000. Den här förändrat dramatisk i löpet av 1990s med det befolkning ökande, tillskyndan byggningen av ny avsnitten. Huvudstaden Utveckling Myndighet eller CDA för kort under ministären av Inre var bevilja uppgiften av utvecklande Islamabad så brunn så all större regering byggnad CDA är också ansvarig för löpande staden av Islamabad och gör mest stor stad tjänsten sådan som skräp pickup, gata rensningen etc. CDA var skapade vid en Handling av Gud den förbunds parlament och dess möte ledaren är förordnanden vid ministären av Inre, Regering av Pakistan.

Demographics

Islamabad befolkning är beräknat till vara över 1.1 miljonen i 2006. Den etnisk grupperna de/vi/du/ni är: Punjabis 60%, Pakhtuns 15%, Muhajirs 10%, Sindhi 5%, Kashmiri 5%, Baloch 3% och självaste inklusive utländskan diplomen stav Över 99% om befolkning är Muslim och där er en liten Kristen minoriteten.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sida Sist Uppdaterat: Friday, January 27, 2006 11:57:42 AM -0500