Islamabad

English

Deutsche

Italiana

Polska

Svensk

ελληνικά

汉语

اردو 

Française

Eesti

Nederlands

Português

Türkçe

Русский

日本語

العربية

Bosanskom

Española

Norsk

Suomi

 

 

 

فارسی

 

Islamabad er hovedstaden by av Pakistan, lokalisert inne det Potwar Tallerken, nord- vest av det land. Det er en lokalisert innenfor lovens grenser Islamabad Hovedstaden Område, skjønt arealet har historisk blitt en del av gatekrysset av det Punjab, Kashmir og det Sarhad Område ( det Margalla admission card tilværelse en historisk portrom å det Sarhad, og det Potwar tallerken historisk en del av det Punjab). Islamabad er lokalisert for 3340'N° 7310'E°.

Geografi og Klimaet

Byen er plasserte for kanten av det Potwar tallerken, sør av det Margalla bakker. moderne hovedstaden Islamabad og det gamle Gakhar by av Rawalpindi stå side om side, fremvisningen av det land fortid og gave. Det område mikro-- klimaet er regulere av tre mann- fremstilt innsjø (Rawal, Simli og Khanpur). Byen har het sommer med monsoon regne hender i løpet av Juli og august måned Under vinter, aften på få dager når pre- demringen temperatur falle neden fryser, ettermiddagene er vanligvis solblank og mild — inne det kulden måneden, Januar, gjennomsnittet daglig maksimum temperatur er 16C° (61F°) Islamabad så dens for det første snø inne over 50 år inne 2003.

Historien

Fra uavhengighet til 1958 Pakistan hovedstaden var Karachi inne Sindh inne det far sør. Bekymret om konsentrasjonen av investeringen og utviklingen inne det by er sa å ha smal avsats å ideen av bygning en ny hovedstaden inne en annerledes plasseringen. I løpet av administrasjonen av Pakistansk President Ayub Khan, en sted med det samme nord for Rawalpindi var valgt. Rawalpindi var betegnet idet det foreløpig hovedstaden Arbeide med det ny hovedstaden begynte under 1960s.

Planlegningen og bygging var hovedsakelig overskriften av det Gresk urban planlegger Constantinos En. Doxiadis. Hans plan løpe rundt i nærheten bygningen av det by inne sektorene, hver inneholder fire sub- sektorene adskilt av grønn belter og park. Der var en kraftig ettertrykk opp på grønt og plass. Når Islamabad var til slutt bygget oppblomstringen var langsom regjeringen bydde ikke fullt ut flytte å byen fra Rawalpindi til det 1980s. I løpet av i denne omgang det hovedstaden befolkning var liten, for i nærheten 250,000. Denne forandret dramatisk under 1990s med det befolkning i tiltagende, tilskyndelse bygningen av ny sektorene. Hovedstaden Utviklingen Myndighet eller CDA for kort under departementet av Indre var overensstemmende vervet av utvikler Islamabad idet frisk idet alle større regjeringen bebyggelse CDA er likeledes ansvarlig for running byen av Islamabad og does høyst by tjenestene som skitt pickup, gaterenovasjon etc. CDA var skapt av en en uforutsett hendelse det forbunds parlament og dens møtelederen er avtalt av departementet av Indre, Regjeringen av Pakistan.

Demographics

Islamabad befolkning er anslått å være over 1.1 million inne 2006. Det ethnic holdene er: Punjabis 60%, Pakhtuns 15%, Muhajirs 10%, Sindhi 5%, Kashmiri 5%, Baloch 3% og andre inkluderer den utenlandske avgangsbevis stab Over 99% av befolkningen er Muslim og det er en liten Kristen mindretal.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Paginer lest oppdatert: Friday, January 27, 2006 11:50:20 -0500