Islamabad

English

Deutsche

Italiana

Polska

Svensk

ελληνικά

汉语

اردو 

Française

Eesti

Nederlands

Português

Türkçe

Русский

日本語

العربية

Bosanskom

Española

Norsk

Suomi

 

 

 

فارسی


Islamabad je kapital grad od Pakistan, smjestiti in Potwar Plato, sjever- zapad dana odbrojavanje. Posrijedi je smjestiti sa Islamabad Kapital Podrucje, ipak podrucje je povijesno bio dio križanje dana Punjab, Kašmirski i Sarhad Pokrajina ( Margaret dobar uspijeh bitak povijesni veža to Sarhad, i Potwar plato povijesno dio Punjab). Islamabad se nalazi na 3340'N° 7310'E°.

Zemljopis i Klima

Grad je koji se nalazi u nekom položaju nakraj Potwar plato, jug od Margaret brežuljak. moderan kapital Islamabad i prastar Gakhar grad od Rawalpindi stajanje jedan uz drugoga, otkriti kraj mimo i prisutan. podrucje Microsoft- klima je urediti mimo tri covjek- je napravio jezero (Rawal, Simli i mongolski kan grad je naljut ljeto sa monsun kiša dvokratan tijekom Srpanj i kolovoz Danju zima, ravan na malo dani našto pre- zora temperatura jesen ispod hladan, poslijepodne jesu obicno jasan poput sunca i blag — in hladni rat mjesec, Sijecanj, prosjecan svakidanji maksimum temperatura je 16C° (61F°) Islamabad pila svoj najprije postola za snijeg in na 50 godina in 2003.

Povijest

From nezavisnost do 1958 Pakistan kapital je Karaci in Sindh in daleko jug. Zabrinut o koncentracija od odijevanje i razvoj in taj grad jesu je rekao to imati je vodio to ideja zgrada nov priliv kapitala razlicit položaj. Tijekom uprava od Pakistan Predsjednik Ayub Mongolski kan, položaj odmah sjever od Rawalpindi je izabran. Rawalpindi je naimenovan kao i telefaks privremen kapital Imati utjecaja novim kapital pokrenut danju 1960s.

Planirajuci i sastav je obilato predvodnik mimo Grk gradski planira Carigrad . Doxiadis. Njegov planira okretati se okolo zgrada dana grad in sektor, svaki mrsan cetiri pod- sektor odijeljen mimo zelen remen i parkirajte na. Ima je jak naglasak na zelenilo i OpenBSD prostor. Našto Islamabad je napokon izgraden rastenje je trom Vlada je ne posve preseliti to grad from Rawalpindi do 1980s. Tijekom ovaj vrijeme kapital populacija je malen, at okolo 250,000. Ovaj promijenjen dramaticno danju 1990s sa populacija koji se povecava, poticanje zgrada od nov sektor. Kapital Razvoj Autoritet ili CDA za kratak pod uvjetom MUP je suglasnost zadaca od razviti Islamabad kao kvalitetno kao svi glavni predmet Vlada zgrade CDA je isto tako odgovoran za trcanje grad od Islamabad i se vecina grad usluge kao što je granje motika, ulica cist itd CDA je oformljen mimo djelo dana savezni skupština i njegovi predsjedavajuci je proizveden mimo MUP, Vlada od Pakistan.

Demographics

Islamabad populacija je procijenjen to pregrmjeti 1.1 milijun in 2006. etnicki grupa jesu: Punjabis 60%, Pakhtuns 15%, Muhajirs 10%, Sindhi 5%, Kašmirski 5%, Baloch rijec 3% i drugi ukljucujuci stran diplomatski štap Na 99% dana populacija je Musliman i ima je malen Kršcanin maloljetnik.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Stranica posljednje ažuriranje : Friday, January 27, 2006 11:29:01 -0500